وردپرس یا سایت‌ساز؟

وردپرس یا سایت‌ساز؟ با کدام شروع کنیم؟

تیکو – اگر قصد تهیه سایت برای خود را داشته باشید، باید بدانید که راه‌های مختلفی برای داشتن سایت وجود دارد. اولین راه استخدام برنامه‌نویس است. راه دیگر واگذاری کار به شرکت‌های برنامه‌نویسی. اما راه سوم دست به کار شدن خودتان است. بله خودتان آستین‌ها را بالا بزنید و برای خودتان سایت تهیه کنید. در این روش نیز دو راه پیش‌رو دارید. باید از سیستم‌های مدیریت محتوا مثل وردپرس یا سایت‌ساز استفاده کنید.

چرا دو روش اول را پیشنهاد نمی‌کنیم؟

استفاده از برنامه‌نویس دردسرهای فراوان و هزینه‌های بالایی نسبت به روش سوم دارد. یکی از دردسرها، نیمه‌تمام گذاشتن سایت توسط برنامه‌نویسان فریلنسر است. دردسر دوم مربوط به پشتیبانی سایت می‌باشد. این دردسر برای شرکت‌های برنامه‌نویسی هم وجود دارد.

این شرکت‌ها اغلب مبالغ هنگفتی برای طراحی سایت از شما دریافت می‌کنند. البته که حق‌شان است. اما برای پشتیبانی سایت هم باید مبالغ بسیار بالایی بپردازید. این هم حق این شرکت‌ها و برنامه‌نویسان است. زیرا به هر حال در حال انجام کار تخصصی هستند.

اگر حاضرید هزینه زیادی برای سایت خود کنید می‌توانید از یکی از دو روش گفته شده استفاده کنید. حتی می‌توانید مثل دیجی‌کالا به جای استفاده از یک برنامه‌نویس، یک تیم برنامه‌نویسی استخدام کنید. ما نیز در تیکو اقدام به طراحی سایت برای مشتریان می‌کنیم. همچنین سری به مقاله وردپرس یا برنامه‌نویسی بزنید تا در این رابطه اطلاعات بیشتری به دست آوردید.

چرا باید خودمان دست به کار شویم؟

 اگر در ابتدای راه هستید و قبول ریسک پرداخت هزینه‌های سنگین برای‌تان توجیه اقتصادی ندارد، به سراغ روش سوم بروید. یعنی خودتان دست به کار شوید. نگران نباشید نیازی نیست برنامه‌نویسی یاد بگیرید یا با کدهای برنامه‌نویسی سر و کله بزنید. درست است که طراحی سایت در گذشته کار بسیار سخت، پیچیده و پرهزینه‌ای بود اما امروزه با وجود وردپرس و سایت‌سازها کار بسیار راحت شده است.

برای اینکه خودتان کار را به دست بگیرید، کافی است تصمیم بگیرید که از وردپرس استفاده کنید یا سایت‌ساز. چه با سایت‌ساز و چه با وردپرس شما سایت شخصی خود را می‌توانید بدون نیاز به برنامه‌نویسی راه‌اندازی کنید. اینکه با کدام شروع کنید بستگی به انتظارات شما از سایت، مدت زمانی که می‌خواهید برای آن صرف کنید و هزینه‌ای می‌خواهید سرمایه‌گذاری کنید بستگی دارد.

وردپرس یا سایت‌ساز؟ کدام راحت‌تر است؟

راحتی استفاده همیشه یکی از ملاک‌های انتخاب افراد است. شما با استفاده از سایت‌ساز می‌توانید خیلی سریع و در کمتر از ده دقیقه سایت خود را بسازید. در سایت‌ساز همه چیز آماده و محیا در اختیار شما قرار می‌گیرد. فقط کافی است در یکی از سایت‌های ارائه دهنده سایت‌ساز ثبت‌نام کنید. بعد سراغ انتخاب یکی از قالب‌های آماده بروید.

می‌توانید لوگو یا آرم خود را بارگذاری کرده و رنگ برندتان را برای قالب برگزینید. استفاده از سایت‌ساز نیاز به آموزش خاصی نداشته و همه چیز تقریبا به صورت بصری انجام می‌شود. درگاه بانکی و فروشگاه در سایت‌ساز آماده است. فقط کافی است محصولات خود را اضافه کنید و شروع به کسب درآمد کنید. البته باید یادآور شویم که درگاه بانکی برای شرکت ارائه دهنده سایت‌ساز است و ابتدا پول به حساب آنان واریز می‌شود. سپس آنها در بازه‌های زمانی تعریف شده با شما تسویه حساب می‌کنند.

اما برای استفاده از وردپرس شما باید کمی دانش فنی داشته باشید. وردپرس نیازمند نصب است. پس از نصب نیز امکانات کمی در اختیار شما قرار می‌دهد که باید امکانات مورد نیاز خود را با استفاده از پلاگین‌های وردپرس به سایت‌تان اضافه کنید. این بخش نیز نیازمند آموزش و دانش است.

مثلا وردپرس به صورت پیش‌فرض فروشگاه ندارد. اگر قصد فروش محصول دارید باید از افزونه ووکامرس برای وردپرس استفاده کنید. اگر نیازمند درگاه بانکی هستید، باید خودتان اقدام به اخذ درگاه و راه‌اندازی آن کنید. البته راه‌اندازی درگاه بانکی باعث می‌شود که مبالغ مستقیما به حساب شما واریز شود.

پس نتیجه می‌گیریم برای کاربرانی که زمان کافی برای مسائل فنی ندارند، سایت‌ساز گزینه‌ای ایده‌آل با قابلیت ایجاد و راه‌اندازی سریع و راحت است.

دامنه و هاست

شما برای راه‌اندازی سایت نیازمند دامنه و هاست نیز هستید. تقریبا تمام سایت‌سازها این امکان را برای شما فراهم می‌کنند. اما در وردپرس شما باید خودتان اقدام به تهیه هاست و دامنه مناسب کنید. برای این کار باید با انواع هاست آشنا باشید تا بتوانید یک هاست مناسب انتخاب کنید. حتی اگر دامنه و هاست خود را از دو شرکت جداگانه تهیه کنید باید ست کردن DNSها را نیز انجام دهید. پس، از این لحاظ هم مثل راحتی، سایت‌سازها از وردپرس جلوتر هستند.

امکانات و توسعه‌پذیری

درست است که سایت‌سازها امکانات مورد نیاز شما را تا حدی تامین می‌کنند اما اگر امکانات خاص و ویژه‌ای بخواهید در اختیار شما قرار نمی‌گیرد. به همین دلیل عملا امکان توسعه دادن سایت‌تان را ندارید. وردپرس برخلاف سایت‌سازها کاملا منعطف است. یعنی تقریبا هر چیزی که تصور کنید می‌توانید به سایت‌تان اضافه کنید.

وردپرس با استفاده از قابلیت افزونه‌ها و پلاگین‌های خود تقریبا تمامی نیازهای کابران را مرتفع می‌کند. البته باید توجه کنید که استفاده از این افزونه‌ها نیز نیازمند دانش فنی است. در استفاده از افزونه‌ها باید دقت کنید که آنها را به‌روز نگه دارید. همچنین اگر مشکلاتی مثل تداخل افزونه‌ها پیش آمد باید بتوانید آنها را مرتفع نمایید.

اما در هر صورت وردپرس بسیار منعطف‌تر و توسعه‌پذیرتر از سایت‌ساز است. همچنین امکانات بی‌نهایتی را برای شما فراهم می‌کند.

وجود بی‌شمار قالب و پوسته نیز از امکانات وردپرس است که می‌تواند به شما در تغییر ظاهر سایت‌تان کمک کند. حتما سری به مقاله بهترین قالب‌های وردپرس بزنید تا با امکانات آنها بیشتر آشنا شوید. اگر هم از بین این هزاران قالب وردپرسی نمی‌دانید کدام را انتخاب کنید، مقاله راهنمای انتخاب قالب برای سایت وردپرسی را مطالعه کنید. تعداد قالب‌ها در سایت‌سازها بسیار محدودتر است.

مالکیت

وقتی شما قصد دارید وارد دنیای آنلاین شوید مسئله مهمی که باید به آن توجه کنید، مالکیت و پایداری است. من پیش از این به مقایسه وب‌سایت با اینستاگرام پرداخته‌ام. در آن مقاله یادآور شدم که شما پس از راه‌اندازی سایت برای جذب مخاطب، باید وقت و هزینه صرف کنید. آیا فکر کرده‌اید که پس از جذب مخاطبان فراوان، به یکباره سایت خود را از دست بدهید، چه بلایی سر کسب و کارتان می‌آید.

همانطور که در شبکه‌های اجتماعی مالکیت پیج یا صفحه‌تان دست خودتان نیست و هر وقت اینستاگرام صلاح بداند، آن را می‌بندد، در سایت‌سازها هم به همین شکل است. شاید شرکت ارائه دهنده خدمات سایت‌ساز از فردا کار خود را تعطیل کند. تکلیف سایت شما چه می‌شود؟ اگر آن شرکت برخی از خدمات خود را پولی کند چه؟ یا اگر بعد از گذشت مدتی مثلا سرعت هاست آنها پائین بیاید و شما بخواهید هاست خود را تغییر بدهید، چه باید بکنید؟

در وردپرس همه چیز دست خودتان است. هر وقت که بخواهید می‌توانید سایت خود را جابجا کنید و به هاستینگ دیگر انتقال دهید. می‌توانید با تهیه بکاپ از سایت خود، از مشکلات احتمالی پیش‌گیری کرده و در صورت بروز هرگونه مشکل سایت خود را ریستور کنید. این کار با بکاپ‌گیری اتوماتیک در بازه‌های زمانی از پیش تعیین شده کار بسیار آسانی است.

سئوی وردپرس یا سایت‌ساز؟

هر شخصی که دارای سایت است دوست دارد سایتش همیشه در نتایج اول جستجو دیده شود. برای این کار باید سایت خود را برای موتورهای جستجو، بهینه کنید. به این مبحث سئو می‌گویند. اگر می‌خواهید با سئو آشنا شوید بهتر است سری به مقاله سئو چیست؟ چرا باید به سئوی صفحات سایت اهمیت دهیم؟ بزنید.

امروزه سایت‌سازها امکانات خوبی برای سئو در اختیار شما قرار می‌دهند. اما در وردپرس دست شما بازتر است. باید بدانید که سئو به چند بخش مثل سئوی داخلی، خارجی، تکنیکال و سئوی هولیستیک تقسیم می‌شود. شما در درون سایت‌تان برای سئوی خارجی کار خاصی نمی‌توانید انجام دهید. در هر صورت پلاگین‌ها و افزونه‌ها تخصصی برای وردپرس وجود دارند که می‌توانند به سئوی سایت شما کمک کنند. البته خود وردپرس هم به گونه‌ای برنامه‌نویسی شده که دوست گوگل است و با الگوریتم‌های آن سازگاری کامل دارد.

بالاخره از کدام استفاده کنیم، وردپرس یا سایت‌ساز؟

همانطور که گفتیم با استفاده از سایت‌ساز اگر کار با موس و کیبورد را بلد باشید به سادگی آب خوردن می‌توانید سایت بسازید. در سایت‌ساز شما درگیر هیچ مسئله فنی نیستید و نیازی نیست به فکر تهیه هاست و دامنه باشید. اما سایت‌سازها امکانات و توسعه‌پذیری وردپرس را ندارند. مالکیت سایت‌ساز بر خلاف وردپرس دست شما نیست. این مسئله نگران کننده است. همچنین جهت بهینه‌سازی برای موتورهای جستجو، دست‌تان مانند وردپرس باز نیست.

در وردپرس هم درست است که نیازی نیست برنامه‌نویسی بلد باشید اما توسعه عملکردهای سایت برای افراد مبتدی، مشکلاتی را به همراه خواهد داشت. پروسه راه‌اندازی سایت با وردپرس کمی طولانی‌تر از سایت‌سازهاست. در وردپرس باید هاست و دامنه را تهیه کنید و سپس اقدام به نصب وردپرس کنید. بعد از آن باید قالب و افزونه‌های مورد نیازتان را نصب کرده و به‌روز نگه دارید. در کل برای استفاده از وردپرس نیاز به آموزش دارید تا بتوانید مشکلات احتمالی را حل کنید.

حال انتخاب با شماست که راحتی برای شما مهم‌تر است یا امکانات و پایداری. اما در پایان باید یادآوری کنم که بسیاری از سایت‌سازها در حال حاضر در حال استفاده از هسته وردپرس برای ارائه خدمات خود هستند.

این مطالب را هم حتما بخوانید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این پیشنهاد یکبار برای شما نمایش داده می‌شود.

اگر کودک 3 تا 7 سال دارید…

حیوانات را به خانه ببرید!!!

هدیه‌ای ارزان و مناسب برای کودکان، دوستان و آشنایان

همین حالا رایگان امتحان کنید