تیکو – آیا به دنبال ایجاد یک وبسایت هستید؟ راهاندازی یک وبسایت میتواند یک فکر ترسناک باشد مخصوصاً وقتی اهل فن نباشید. نگران نباشید، شما در این راه تنها نخواهید بود. ما امروز در این مقاله راهنمای کامل نحوه ایجاد سایت در سال 1400 بدون یادگیری برنامهنویسی را برای شما مهیا کردهایم.
چگونه میتوان سایت را مرحله به مرحله ساخت؟
این راهنما برای کاربران در هر سنی و هر سطح مهارتی مفید است. با این حال، اگر به کمک بیشتری نیاز دارید، میتوانید «دوره طراحی سایت و فروشگاه اینترنتی بدون کدنویسی» را تهیه کنید.
در ابتدا تمام مراحل ما در راهنمای کامل نحوه ایجاد سایت را از ابتدا تا انتها یک مرور کلی کنیم:
- نحوه پیدا کردن و ثبت نام دامنه به صورت رایگان
- انتخاب بهترین میزبانی وب
- نحوه نصب وردپرس
- نصب قالب برای تغییر ظاهر سایت شما
- ایجاد برگهها،نوشتهها و فهرستها در وردپرس
- سفارشیسازی وردپرس با افزونهها
قبل از شروع ایجاد یک وبسایت، بیایید برخی از سوالات متداول را که فکرتان را مشغول کرده، مرور کنیم.
برای ساخت سایت به چه مواردی نیاز داریم؟
برای راهاندازی سایت وردپرس خود به چهار مورد زیر نیاز دارید:
- یک سیستم کامپیوتری: برای اطلاع از مشخصات آن مقاله حداقل سیستم مورد نیاز برای طراحی سایت را مطالعه کنید.
- یک نام دامنه: این نام وبسایت شما مانند ir است.
- میزبانی وردپرس: این جایی است که فایلها و پروندههای وبسایت شما ذخیره میشود.
- 45 دقیقه از توجه و وقت آزاد شما.
هزینه یک سایت وردپرسی چقدر است؟
پاسخ به این سوال بستگی به این دارد که شما میخواهید چه نوع سایتی بسازید. حداقل هزینه یک وبسایت معمولی با دامنه .ir و یک گیگابایت فضای ذخیرهسازی، میتواند سالانه 250هزار تومان باشد. یعنی کمتر از 21000 تومان در ماه! فراموش نکنید اگر سایت بزرگتری میخواهید باید هزینه بیشتری بکنید.
ما به همه کاربران خود توصیه میکنیم با سایت کوچکتری شروع به کار کنند. سپس با رشد کسب و کار خود، ویژگیهای بیشتری به وبسایتشان اضافه کنند. به این ترتیب در هزینههای خود صرفهجویی خواهند کرد و ضررهای احتمالی را به حداقل رسانده و از هزینههای زیاد جلوگیری میکنند.
بهترین بستر برای ساخت سایت کدام است؟
ساخت سایت با استفاده از برنامهنویسی کاری بسیار وقتگیر و نیازمند تخصص و مهارت است. در حال حاضر سیستمهای مدیریت محتوا به شما در راهاندازی یک وبسایت بسیار کمک میکنند. ما توصیه میکنیم از سیستم مدیریت محتوای وردپرس به عنوان بستر وبسایت خود استفاده کنید. ما در مقاله «وردپرس چیست و چرا باید از آن استفاده کنیم؟» به صورت کامل دلیل این انتخاب را توضیح دادهایم. همچنین در مقاله وردپرس یا برنامهنویسی این دو روش طراحی سایت را با هم مقایسه کردهایم.
وردپرس محبوبترین پلتفرم وبسایت در جهان است. امروز که در حال نگارش این مقاله هستم، تقریباً 40 درصد از کل وبسایتهای موجود در اینترنت با استفاده از این CMS راهاندازی شدهاند.
وردپرس رایگان و دارای هزاران پلاگین، افزونه و پوسته است. این CMS بسیار انعطافپذیر بوده و تقریباً با هر ابزار و سرویس شخص ثالثی که در اختیار دارندگان وبسایت است، کار میکند.
ما در آکادمی تیکو از WordPress برای ساختن همه وبسایتهای خود از جمله این وبسایت، ticko.ir استفاده کردهایم.
چگونه میتوانیم با راهنمای کامل نحوه ایجاد سایت، یک سایت راهاندازی کنیم؟
این آموزش راهنمای کامل نحوه ایجاد سایت در سال 1400 به صورت گام به گام و کاملا رایگان است. ما آن را به مراحل مختلفی تقسیم کردهایم، و شما را از ابتدا تا انتها راهنمایی خواهیم کرد. فقط دستورالعملها را دنبال کنید، در پایان یک وبسایت بسیار خوب خواهید داشت.
ما همچنین شما را در جهت درست هدایت میکنیم تا بتوانید وبسایتتان را بر اساس نیازهای خود به سطح بالاتری ارتقا دهید. پس از ایجاد وبسایت خود لذت ببرید.
اگر به کمک بیشتری نیاز دارید، میتوانید «دوره طراحی سایت و فروشگاه اینترنتی بدون کدنویسی» را تهیه کنید.
حال بیایید با هم شروع کنیم.
مرحله 1. راهاندازی
یکی از رایجترین اشتباهاتی که مبتدیان مرتکب میشوند، انتخاب یک بستر اشتباه برای وبسایت است. خوشبختانه، شما در راهنمای کامل نحوه ایجاد سایت هستید، بنابراین مرتکب این اشتباه نخواهید شد.
برای اکثر کاربران، ساختن سایت با وردپرس، یک راهحل مناسب و بسیار کمهزینه است. وردپرس با هزاران قالب حرفهای و افزونه همراه است که به شما امکان میدهد هر نوع وبسایتی را که فکر میکنید ایجاد کنید. برای اطلاعات بیشتر در مورد این موضوع ، لطفاً به راهنمای ما در مورد چرایی استفاده از وردپرس مراجعه کنید.
وردپرس برای هر کسی رایگان است تا بدون هیچگونه محدودیتی در هر نوع وبسایت بارگیری و استفاده کند.
اگر وردپرس رایگان است، پس چرا طراحی سایت برای ما هزینه دارد؟
وردپرس رایگان و متن باز است اما سایت شما علاوه بر یک بستر مناسب نیازمند نام دامنه و میزبان وب است. نام دامنه همان آدرس وبسایت شما بر روی اینترنت است. این همان چیزی است که کاربران شما در مرورگرهای خود تایپ میکنند تا به سایت شما برسند (به عنوان مثال ticko.ir یا google.com).
بعد، شما به میزبانی وب نیاز دارید. همه وبسایت های موجود در اینترنت نیاز به میزبانی دارند. این خانه وبسایت شما در اینترنت خواهد بود.
هزینه یک نام دامنه معمولاً از 6000 تومان در سال و هزینه هاست یا میزبان وب نیز از 150هزار تومان در سال شروع میشود.
این برای اکثر افرادی که تازه کار خود را شروع میکنند، هزینه مناسبی است. اما اگر باز هم احساس میکنید هزینه میزبانی وب برای شما زیاد است، برخی سایتها به صورت رایگان این فضا را در اختیار شما قرار میدهند. البته استفاده از این فضاهای رایگان برای سایت اصلی شما توصیه نمیشود. بسیاری از شرکتهای هاستینگ نیز اقدام به اجاره هاست به صورت ماهانه یا فصلی میکنند که میتواند در کاهش هزینهها بسیار موثر باشد.
حتما بخوانید: بهترین هاستهای رایگان ایرانی در سال ۱۴۰۰
چطور دامنه را تهیه کنیم؟
ابتدا باید به یک سایت اجاره دامنه رفته و از قسمت ثبت دامنه اقدام به اجاره آن کنید. پیدا کردن یک سایت اجاره دامنه با وجود سایت گوگل کار سختی نیست. فقط کافیست در گوگل عبارت «ثبت یا خرید دامنه» را جستجو کنید. شما باید برای ثبت دامنه، نام انتخابی خود را در قسمت مشخص شده آن سایت وارد کنید و در صورتیکه قبلا کسی از آن دامنه استفاده نکرده باشد، میتوانید آن را ثبت کنید.
پیش از انتخاب نام دامنه پیشنهاد میکنیم سری به مقاله «ویژگیهای یک دامنه خوب» بزنید. اگر نیازمند کسب اطلاعات بیشتر در رابطه با دامنه هستید حتما مقاله «اولین قدم برای داشتن سایت» را مطالعه کنید. ما در این مقاله توضیحات کاملی راجع به دامنه دادهایم.
همچنین در هنگام انتخاب نام دامنه باید تصمیم بگیرید از چه پسوندی قصد دارید استفاده کنید. پسوندهای .ir در حال حاضر با قیمت 20000 تومان سالانه و پسوندهای .com نیز با قیمت 250000 تومان سالانه قابل اجاره هستند. البته پسوندهای دیگری نیز وجود دارند که میتوانید قیمت آنها را در سایت ثبت دامنه مشاهده کنید.
البته برای ثبت دامنه .ir نیازمند ثبتنام در سایت ایرنیک (مرکز ثبت دامنههای کشوری ایران) به نشانی اینترنتی nic.ir هستید.
هاست یا میزبان وب خود را انتخاب کنید
برای این کار نیز در گوگل به دنبال سایتهای هاستینگ بگردید. تاکید میکنیم در رابطه با اجاره هاست بسیار تحقیق کرده و سپس اقدام به اجاره هاست کنید.
پیش از اقدام به اجاره هاست، پیشنهاد میکنیم سه مقاله «داشتن هاست، دومین قدم برای راهاندازی سایت»، «انواع هاست و تفاوتهای آنها» و «چه هاستی بخریم؟ ویژگیهای یک هاست خوب» را برای آشنایی بیشتر با این مقوله بسیار مهم مطالعه کنید تا به مشکلی برنخورید.
پس از انجام تحقیقات فراوان و انتخاب شرکت هاستینگ معتبر، برای انتخاب پلنی که دوست دارید باید بر روی سفارش آن کلیک کنید و به مرحله بعد بروید. البته برای سایتهای وردپرسی شما باید هاستهای لینوکسی را انتخاب کنید.
در مرحله بعد اجاره هاست، از شما خواسته میشود نام دامنه جدیدی را انتخاب کنید یا اگر قبلا اقدام به تهیه دامنه کردهاید، آن را وارد نمایید. اگر از دامنه .ir استفاده میکنید باید اقدام به وارد کردن شناسه ایرنیک خود کنید. حال به مرحله بعد بروید.
اکنون از شما خواسته میشود اطلاعات خود مانند نام، آدرس، ایمیل، شماره تماس و غیره را ارایه دهید. در هاستینگهای مختلف ممکن است ترتیب مراحل به این شکل نباشد اما در هر صورت همه این مراحل باید انجام شود. در نهایت به درگاه پرداخت متصل شده و پس از پرداخت هزینه به حساب کاربری خود بازمیگردید که میتوانید اطلاعات مورد نیاز خود را مشاهده کنید.
همچنین این اطلاعات و جزئیات نحوه ورود به صفحه کنترل میزبانی وب (cPanel) در ایمیلی برای شما ارسال خواهد شد. ما تمام این مراحل را به صورت تصویری و ویدئوی در «دوره طراحی سایت و فروشگاه اینترنتی بدون کدنویسی» توضیح دادهایم.
در سایت شرکت هاستینگ نیز یک پنل کاربری در اختیار شما قرار میگیرد که در آن همه امور مانند پشتیبانی و غیره را مدیریت میکنید.
مرحله 2. وردپرس را نصب کنید
در ادامه راهنمای کامل نحوه ایجاد سایت باید اقدام به نصب وردپرس کنید. برای نصب وردپرس با استفاده از ایمیل دریافتی و اطلاعات موجود در آن، وارد سیپنل هاست خود شوید. پس از ورود به پنل مدیریت هاست خود، میتوانید تعداد زیادی آیکون را برای انجام کارهای مختلف در داشبورد حساب میزبانی (cPanel) مشاهده کنید. شما هرگز نیازی به استفاده از 95٪ آنها نخواهید داشت. بنابراین میتوانید با خیال راحت آنها را نادیده بگیرید.
برای نصب وردپرس، فقط کافی است فایل zip وردپرس خود را از سایت wordpress.org/download دانلود و آنرا در قسمت مدیریت فایلهای سیپنل خود (File Manager) و پوشه public_html اکسترکت نمایید.
برای ادامه کار ما نیازمند ساخت پایگاه داده یا دیتابیس وردپرس هستیم. دیتابیس در اصل شامل جداولی است که اطلاعات سایت شما داخل خانههای آنها نگهداری میشود. این جداول دارای اهمیت بالایی هستند. به عنوان مثال باید بدانید تمامی رمزها و اطلاعات کاربران شما در این جداول ذخیره و نگهداری خواهند شد.
برای ساخت پایگاه داده وارد صفحه اول Cpanel شده و از قسمت DATABASE به دنبال گزینهMySQL Database Wizard بگردید. با کلیک روی آن وارد گام اول ساخت دیتابیس شده و نامی برای دیتابیس خود انتخاب کنید.
در گام بعدی یک یوزر (کاربر) و یک رمز عبور برای دیتابیس خود ایجاد میکنیم. نام دیتابیس، نام کاربری و رمز عبور را در محلی امن برای خود ذخیره و نگهداری کنید.
در مرحله سوم اجازه دسترسی به پایگاه داده توسط نام کاربری ایجاد شده را بدهید.
حال نام دامنه خود را در مرورگر وارد کنید. اگر تمام مراحل را درست انجام داده باشید خواهید دید که با صفحه زیر روبرو هستید و باید روی گزینه «بزن بریم!» کلیک کنید.
در این مرحله نام پایگاه داده، نام کاربری و رمز عبور را که در قسمت قبل ایجاد کردید وارد نمایید. میزبان پایگاه داده خود را اجازه دهید localhost باشد و یک پیشوند برای جداول پایگاه داده وارد کنید. استفاده از wp_ برای این کار امنیت سایت شما را پایین میآورد. پس بهتر است پیشوند دیگری را انتخاب کنید. در نهایت روی «فرستادن» کلیک کنید تا وارد مرحله بعد شوید.
در این مرحله نیاز به انجام کار خاصی نیست. فقط باید روی «راهاندازی نصب» کلیک کنید.
در این صفحه عنوانی برای سایت خود وارد کنید. نام کاربری و رمز عبور برای مدیریت سایت خود را تعیین نموده و ایمیل خود را نیز وارد نمایید. فراموش نکنید این نام کاربری و رمز عبور بهتر است با نام کاربری و رمز عبور ورود به پنل مدیریت هاست متفاوت باشد. این کار به امنیت سایت شما کمک میکند. حال باید روی «راهاندازی وردپرس» کلیک کنید.
تبریک میگویم! شما با استفاده از راهنمای کامل نحوه ایجاد سایت، اولین وبسایت وردپرسی خود را ایجاد کردهاید.
ورود به پنل مدیریت سایت
برای مدیریت محتوای سایت خود باید وارد پنل مدیریت سایتتان شوید. URL ورود به این بخش از سایت شما به این شکل خواهد بود: yourdomain.com/wp-admin
به جای yourdomain.com نام دامنه سایت خود را وارد کنید. حال میتوانید با استفاده از نام کاربری و رمزعبوری که در مرحله قبل وارد کردهاید به سایت وردپرس خود وارد شوید.
آیا تا اینجای کار آسان نبود؟
حال بیایید به مرحله بعدی برویم و قالبی را برای وبسایت خود انتخاب کنیم.
مرحله 3. قالب سایت خود را تغییر دهید
ظاهر بصری سایت وردپرس شما توسط پوستهها یا قالبها کنترل میشوند.
پوستههای وردپرس، قالبهای حرفهای طراحی شدهای هستند که میتوانید با نصب آنها بر روی وبسایت خود ظاهر سایتتان را تغییر دهید.
قالب پیشفرض وردپرس برای اکثر کاربران چندان جذاب نیست. اما نگران نباشید، هزاران تم وردپرس رایگان و پولی وجود دارد که میتوانید آنها را در سایت خود نصب کنید. میتوانید قالب خود را از پیشخوان وردپرس تغییر دهید.
از قسمت منوها به منوی «نمایش» و سپس «پوستهها» مراجعه کرده و در صفحه باز شده بر روی دکمه «افزودن» کلیک کنید.
در صفحه بعد، شما میتوانید از بیش از 8000 قالب وردپرس رایگان که در فهرست موضوعات رسمی WordPress.org موجود است، جستجو کنید. میتوانید آنها را بر اساس فیلترهای ویژه، محبوب، تازهترین، علاقمندیها و همچنین سایر فیلترها مرتب کنید.
پس از انتخاب قالب از مخزن وردپرس باید روی گزینه «نصب» کلیک کنید تا قالب بر روی سایت شما نصب شود. پس از نصب نیز باید قالب را با زدن بر روی دکمه «فعال نمایید»، روی سایت خود اعمال کنید.
اگر نام قالبی را که میخواهید نصب کنید میدانید، میتوانید با وارد کردن نام آن در قسمت جستجو به دنبالش بگردید.
همچنین اگر این قالبها نظر شما را جلب نکرده است. میتوانید از میان دهها هزار قالب پولی موجود در اینترنت اقدام به تهیه قالب و نصب آن بر روی سایت خود کنید.
برای این کار وارد یکی از سایتهای فروش قالب شوید. سایتهای ایرانی زیادی نیز در این زمینه مشغول به فعالیت هستند. پس از خرید، یک فایل zip در اختیار شما قرار میگیرد که باید آن را همان قسمت پوستههای پیشخوان وردپرس خود از قسمت «افزودن» روی سایت خود نصب کنید.
پس از نصب قالب، میتوانید آن را با کلیک کردن روی دکمه «سفارشیسازی» در زیر فهرست «نمایش» سفارشیسازی کنید. با این کار میتوانید با پیشنمایش مستقیم تنظیمات قالب وبسایت خود را تغییر دهید.
حال بیایید ببینیم چگونه میتوان به سایت وردپرس خود محتوا اضافه کرد.
مرحله 4. محتوا را به سایت خود اضافه کنید
وردپرس دارای دو نوع محتوای پیشفرض به نام «نوشته» و «برگه» است. نوشتهها بخشی از یک وبلاگ هستند و به ترتیب زمان معکوس ظاهر میشوند (موارد جدیدتر، اول نمایش داده میشوند).
از طرف دیگر، «برگهها» به معنای صفحات ثابت سایت هستند. مانند مطالب مربوط به صفحه تماس با ما، درباره ما، سیاست حفظ حریم خصوصی و غیره.
به طور پیش فرض، وردپرس نوشتههای وبلاگ شما را در صفحه اول وبسایتتان نشان میدهد. شما میتوانید آن را تغییر دهید، و وردپرس را وادار کنید تا هر صفحه را به عنوان صفحه اول وبسایت خود نشان دهد.
میتوانید یک صفحه جداگانه برای وبلاگ یا بخش اخبار و مقالات خود ایجاد کنید. حتی این توانایی را دارید برای سایت خود صفحه وبلاگ در نظر نگیرید. در وردپرس دست شما بینهایت باز است.
با گفتن این موارد، بیایید مقداری از مطالب را به وبسایت خود اضافه کنیم.
اگر قصد برگزاری وبینار آن هم به صورت کاملا رایگان و بدون پرداخت هزینه را دارید، مقاله آموزش برگزاری وبینار کاملا رایگان را از دست ندهید.
افزودن برگه به سایت
ابتدا با افزودن چند برگه به سایت وردپرس خود شروع خواهید کرد. اگر در حال حاضر محتوای کافی برای این صفحات ندارید، نگران نباشید، با حداقلها شروع کنید چون بعدا میتوانید آنها را ویرایش و به روز کنید.
از منوهای پیشخوان وردپرس به قسمت «برگهها» رفته و روی «افزودن جدید» کلیک کنید. این کار شما را به صفحه ویرایشگر برگه میرساند که به آن ویرایشگر گوتنبرگ میگویند.
ابتدا باید عنوانی برای برگه خود مشخص کنید، اجازه دهید این برگه را “تماس با ما” بنامیم.
پس از آن میتوانید راههای ارتباطی خود مانند شماره تماس کسب و کارتان به همراه ایمیل و آدرس را در ویرایشگر متن اضافه کنید. در این ویرایشگر قادر هستید از متن، لینکها، تصاویر، فیلمها، صدا و غیره استفاده کنید.
پس از افزودن محتوا به برگه خود، میتوانید بر روی دکمه انتشار کلیک کنید تا برگه شما ایجاد شود.
حالا میتوانید با افزودن برگههای بیشتر برای بخشهای مختلف وبسایت خود، این روند را تکرار کنید. شما حتی قادر هستید صفحه اصلی سایت خودتان را در قالب برگه طراحی و منتشر کنید. همان کاری که ما در تیکو انجام دادهایم.
حالا بیایید نوشته را نیز اضافه کنیم
از قسمت منوهای پیشخوان وردپرس به قسمت «نوشتهها» و «افزودن نوشته» بروید. در اینجا ویرایشگری مانند آنچه قبلا هنگام افزودن برگه مشاهده کردید، به نمایش درمیآید. از نوشتهها برای ایجاد اخبار، مقالات، رویدادها، پستهای بلاگ و … استفاده میشود.
عنوان نوشته را اضافه کرده و سپس محتوا را در ویرایشگر گوتنبرگ وارد کنید. همچنین میتوانید برخی تنظیمات در نوار کناری مانند دستهها، برچسبها، تصویر شاخص، چکیده و ویژگیهای نوشته را مشاهده و تنظیم کنید.
در بین این تنظیمات، دستهها جزو موارد بسیار مهمی هستند که با استفاده از آن میتوانید نوشتههای خود را در بخشهای مختلف مانند اخبار، مقالات و … تقسیمبندی کنید.
پس از اتمام کار بر روی دکمه ذخیره کلیک کنید تا نوشته شما به عنوان پیشنویس ذخیره شود یا بر روی دکمه انتشار کلیک کرده تا در سایت شما قابل مشاهده باشد.
مرحله 5. شخصیسازی و بهینهسازی وبسایت
اکنون که برخی از مطالب را در وبسایت خود ایجاد کردهاید، میتوانید همه آن را به شکل دلخواه در سایتتان شخصیسازی و تنظیم کنید.
بیایید با تنظیم یک برگه برای صفحه اول سایت شروع کنیم.
راهاندازی صفحه اول دلخواه
در بسیاری از موارد صفحه اول سایت چیزی نیست که شما میخواهید. برای شخصیسازی این صفحه ابتدا باید با استفاده از قابلیت برگهها، یک برگه جدید دلخواه ایجاد کرده و آن را منتشر نمایید.
سپس از منوی «تنظیمات» وارد قسمت «خواندن» شده تا به محیط «تنظمیات خواندن» منتقل شوید. از قسمت «صفحه اصلی شما نمایش داده میشود» روی گزینه «یک برگه یکتا (از پایین برگزینید)» کلیک کنید. حال از قسمت «صفحه نخست» نام برگهای که به عنوان صفحه اصلی ایجاد کردهاید را انتخاب و روی «ذخیره تغییرات» کلیک کنید.
اکنون وردپرس از برگه ایجاد شده توسط ما به عنوان صفحه اول سایت استفاده خواهد کرد.
عنوان سایت و معرفی کوتاه را تغییر دهید
در حین نصب وردپرس، عنوان سایت خود را وارد کردهاید. اما وردپرس به طور خودکار یک متن را به عنوان معرفی کوتاه سایت شما با جمله «یک سایت دیگر با وردپرس فارسی» اضافه میکند.
با مراجعه به منوی «تنظیمات» و قسمت «عمومی»، میتوانید در هر زمان عنوان سایت و این معرفی کوتاه سایت خود را تغییر دهید. عنوان سایت در واقع نام وبسایت شما خواهد بود. معرفی کوتاه معمولاً یک جمله کوتاه است که موضوع و فعالیت وبسایت شما را توصیف میکند.
همچنین میتوانید «زبان سایت»، «زمان محلی» و دیگر گزینهها را در این صفحه تنظیم کنید.
فراموش نکنید که برای ذخیره تنظیمات خود بر روی دکمه «ذخیره تغییرات» کلیک کنید.
تنظیمات نظرات را اعمال کنید
وردپرس دارای یک سیستم نظردهی است که به کاربران شما اجازه میدهد درباره نوشتههایتان نظر بگذارند. این برای مشارکت کاربر بسیار مناسب است، اما توسط هکرها و اسپمرها نیز مورد هدف و حمله قرار میگیرد.
برای مقابله با این موضوع، به بخش «تنظیمات» سپس «گفتگو» بروید. در بخش «پیش از اینکه دیدگاهی نمایان شود» تیک مربوط به گزینه «دیدگاهها باید به صورت دستی تایید شود» را زده و تیک گزینه «نویسنده باید یک دیدگاه پذیرفته شده داشته باشد» را بردارید.
بازهم فراموش نکنید که برای ذخیره تنظیمات خود بر روی دکمه ذخیره تغییرات کلیک کنید.
منوهای سایت خود را ایجاد کنید
فهرست یا منو به کاربران شما امکان میدهد، صفحات یا بخشهای مختلف سایتتان به راحتی برای آنان در دسترس باشد. وردپرس با سیستم قدرتمند فهرست همراه است و قالب وردپرس شما از این سیستم برای نمایش منوها استفاده میکند.
بیایید یک منوی ناوبری به وبسایت خود اضافه کنیم.
ابتدا در پیشخوان وردپرس باید به منوی «نمایش» سپس قسمت «فهرستها» مراجعه کنید. برای منو یا فهرست خود نامی وارد کرده و بر روی دکمه «ایجاد فهرست» کلیک کنید.
اکنون وردپرس فهرست شما را ایجاد کرده است اما در حال حاضر این فهرست خالی است.
در مرحله بعد، باید مواردی را که میخواهید در منوی خود نمایش دهید را از قسمت «افزودن گزینههای فهرست» در سمت چپ، انتخاب کرده و سپس بر روی دکمه «افزودن به فهرست» کلیک کنید.
مشاهده خواهید کرد که موارد انتخاب شده شما فضای خالی فهرست را پر میکنند. میتوانید محل آنها را به سمت بالا و پایین حرکت دهید تا موقعیتشان در منو مرتب شود.
مکان منو را انتخاب کنید
اکنون باید مکان نمایش منو در سایتتان را انتخاب کنید. این مکانها توسط قالب وردپرس شما تعریف میشوند. معمولاً اکثر پوستههای وردپرس دارای یک منوی اصلی هستند که در بالای صفحه ظاهر میشود.
در آخر بر روی دکمه «ذخیره فهرست» کلیک کنید تا منوی شما ذخیره شود.
اکنون میتوانید به وبسایت خود مراجعه کرده و منو را در عمل مشاهده کنید.
مرحله 6. نصب افزونهها یا پلاگینها
افزونههای وردپرس مانند برنامههایی برای سایت شما هستند که به شما امکان میدهند ویژگیهای جدیدی را به سایت وردپرس خود اضافه کنید.
در حال حاضر نزدیک به 60000 افزونه رایگان برای وردپرس موجود است. علاوه بر این، پلاگینهای پولی نیز توسط وبسایتها و توسعه دهندگان شخص ثالث فروخته میشود.
با این تعداد افزونه دیگر نگرانی برای امکانات سایت خود نخواهید داشت.
برای نصب افزونهها فقط کافیست از منوی «افزونهها» روی «افزودن» کلیک کنید تا وارد مخزن پلاگینهای وردپرس شوید. پس از انتخاب افزونه مورد نظر روی دکمه «نصب» کلیک کنید. اگر افزونهای را از توسعهدهندگان تهیه کردهاید یک فایل zip در اختیار شما قرار میگیرد. باید آن را از بالای همین صفحه، قسمت «بارگذاری افزونه» به سایت خود اضافه و سپس نصب و فعال کنید. شما میتوانید با مطالعه مقاله آموزش نصب افزونه وردپرس گام به گام و تصویری با 3 روش این فرآیند آشنا شوید.
مرحله 7. تسلط بر وردپرس
استفاده از وردپرس آسان و در عین حال بسیار قدرتمند است. با استفاده از وردپرس میتوانید وبسایتهای قدرتمندی ایجاد کنید که قادر به انجام کارهای بسیار بیشتر هستند.
اگر همچنان با وجود راهنمای کامل نحوه ایجاد سایت نیازمند جزئیات بیشتری هستید، خبر خوب این است که ما در «دوره طراحی سایت و فروشگاه اینترنتی بدون کدنویسی» تمام این مراحل و بسیار فراتر از آن را با جزئیات کامل به شکل ویدئویی و قدم به قدم آموزش دادهایم که با قیمتی باورنکردنی میتوانید آن را تهیه کرده و به وردپرس مسلط شوید.
سوالات متداول
آیا وردپرس تنها راه ایجاد وب سایت است؟
مسلما خیر، تعداد زیادی نرمافزار و سیستم مدیریت محتوا برای ساخت وبسایت وجود دارد. ما معتقدیم که وردپرس بهترین و آسانترین بستر برای ایجاد وبسایت است.
چگونه میتوانم از وبسایتم درآمد کسب کنم؟
روشهای زیادی برای کسب درآمد آنلاین از وبسایت وجود دارد که با یک جستجو در اینترنت به آنها خواهید رسید. اما خبر بد این است که راهی برای ثروتمند شدن سریع از طریق وب سایت وجود ندارد. برای رسیدن به درآمد از سایت باید سخت تلاش کنید اما اگر در مسیر درستی قرار بگیرید نتایج این زحمات شما را شگفت زده خواهد کرد.
چگونه وبسایتی را راهاندازی کنم که بتوانم محصولاتم را بفروشم؟
شما میتوانید به راحتی یک فروشگاه آنلاین به وبسایت وردپرس خود اضافه کنید. برای این کار کافی است افزونههای فروشگاهساز مانند ووکامرس که رایگان هم هستند را روی سایت خود نصب کنید. این کار کمتر از 5 دقیقه زمان میخواهد.
آیا برای ایجاد و شخصیسازی وبسایت خود باید HTML / CSS بدانم؟
خیر، برای ساخت وبسایت با وردپرس نیازی به دانستن HTML / CSS یا هیچ کدنویسی دیگری نیست. میتوانید از یکی از افزونههای صفحهساز drag & drop استفاده کنید تا وبسایتهای خود را به راحتی شخصیسازی کنید. در ضمن ویرایشگر پیش فرض وردپرس (گوتنبرگ) نیز به صورت بصری کار میکند و نیازی به استفاده از کدنویسی ندارد.
چگونه میتوان یک وبسایت کاملا رایگان راهاندازی کرد؟
برخی از سایتها ممکن است گزینههای رایگان ارایه دهند، اما ما آنها را توصیه نمیکنیم. اغلب آنها نام تجاری و تبلیغات خود را در وبسایت شما درج میکنند که به نظر حرفهای نیست.
بهتر است نام دامنه و هاست خود را خریداری کنید. بنابراین مالکیت کامل وبسایت خود را دارید.
آیا میتوان وبسایتی مانند eBay راهاندازی کرد؟
بله، با استفاده از یک افزونه حراج برای وردپرس میتوانید به راحتی وبسایتی مانند eBay ایجاد کنید.
آیا میتوانم دامنه رایگان برای وبسایت خود دریافت کنم؟
بله، اگر تصمیم به راهاندازی وبسایت دارید، برخی از شرکتهای میزبان وب، دامنه رایگان را ارایه میدهند.
آیا میتوانم یک وبسایت با یک صفحه بحث و انجمن ایجاد کنم؟
کاملا! برای ساخت وبسایتی با ویژگیهای صفحه بحث میتوانید از یکی از این افزونههای انجمن در وردپرس استفاده کنید.
کلام آخر
امیدواریم راهنمای کامل نحوه ایجاد سایت در سال 1400 که به صورت گام به گام و کاملا رایگان ارایه شد، توانسته باشد به شما کمک کند تا بیاموزید چگونه بدون استخدام برنامهنویس یا صرف هزینههای گزاف، یک وبسایت ایجاد کنید.
ما در آکادمی تیکو، سعی کردیم این راهنما برای کاربران در هر سنی و هر سطح مهارتی مفید باشد. با این حال، اگر به کمک بیشتری نیاز دارید، میتوانید «دوره طراحی سایت و فروشگاه اینترنتی بدون کدنویسی» را تهیه کنید.