تیکو – اگر شما در حال مطالعه این مقاله هستید، به احتمال زیاد قصد راهاندازی سایت برای خود یا دیگران را دارید. شاید در اول راه برای انتخاب هاست دچار سردرگمی شدهاید و این سوال که چه هاستی بخریم؟و ویژگیهای یک هاست خوب چیست؟ فکر شما را سخت مشغول کرده است.
برای رسیدن به پاسخ صحیح این سوال باید ویژگیهای یک هاست خوب را بدانیم. همانطور که اطلاع دارید، مهمترین شاخص اصلی برای راهاندازی یک سایت یا فروشگاه آنلاین انتخاب یک هاست باکیفیت و مطمئن است. پیش از این در مقاله «داشتن هاست، دومین قدم برای راهاندازی سایت» با مفهوم هاست آشنا شدید و همچنین در مقاله «انواع هاست و تفاوتهای آنها» به بررسی انواع مختلف آن پرداختیم.
اگر در انتخاب یک هاست مناسب و خوب دچار اشتباه شوید، به احتمال زیاد باید در آینده نزدیک منتظر اتفاقات ناگواری باشید. آن زمان دیگر برای مورد سرزنش قرار دادن خود به علت عدم تحقیق در مورد ویژگیهای یک هاست خوب و تحقیق درباره اینکه چه هاستی بخریم؟ خیلی دیر است.
عدم تحقیق درست درباره انتخاب هاست، میتواند خطرات زیادی برای سایت شما از جمله بالا نیامدن و از دسترس خارج شدن سایت، حذف اطلاعات، سرعت بارگذاری پایین سایت و … را به همراه داشته باشد.
خوب بودن یک هاست به عوامل زیادی بستگی دارد که در ادامه به ویژگیهای هاست خوب میپردازیم تا تصمیمگیری خرید هاست را برای شما آسان کنیم. اما فراموش نکنید برای انتخاب یک هاست خوب باید خواستهها و نیازهای خود در همواره نظر بگیرید.
ویژگیهای یک هاست خوب
1. پشتیبانی و جوابگویی شرکت هاستینگ:
اولین مورد از مواردی که باید در خرید یک هاست خوب (در اصل باید بگوییم اجاره! اما طبق عرف ما هم میگوییم خرید) به آن توجه داشته باشیم، پشتیبانی و جوابگویی شرکتهای هاستینگ است. از آنجایی که در بروز مشکلاتی نیازمند ارتباط با شرکت ارایه دهنده هاست میشویم باید قبل از خرید هاست، راههای ارتباطی شرکت هاستینگ مثل: ایمیل، ارسال تیکت، شماره تلفن، سیستم چت آنلاین، شبکههای اجتماعی و … را مورد بررسی قرار دهیم تا از آنها اطمینان حاصل کنیم.
رعایت این موارد شما را به خرید یک هاست خوب نزدیکتر میکند. یک پشتیبانی خوب، سریع و 24×7 (هفت روز هفته به صورت 24 ساعته) ارزش هزینه بالای آن را دارد، چون در اسرع وقت مشکل به وجود آمده سریعا برطرف خواهد شد.
پیشنهاد ما این است که قبل از خرید هاست با شرکت هاستینگ تماس بگیرید و با پرسیدن سوالات زیاد و مقاومت در برابر قانع شدن، میزان تحمل و بردباری پرسنل آن شرکت را ارزیابی کنید. با این کار متوجه خواهید شد که اگر هاست را از آن شرکت تهیه کنید، در مواقع مورد نیاز پاسخ شما را با صبر و حوصله خواهند داد یا نه؟
2. قیمت:
شاید اولین موردی که مشتریان و کاربران در این مبحث که چه هاستی بخریم؟ به آن توجه میکنند قیمت سرویسهای هاست است. قیمت هاست با توجه به پشتیبانی و خدماتی که شرکت هاستینگ ارایه میدهد متفاوت است. اما باید دقت کنیم تا در دام شرکتهای ارایه دهنده هاست که با قیمت بالایی، سرویسهای خود را که خدمات و پشتیبانی آنها در حد قیمتشان نیست، را به فروش میرسانند، نیفتیم.
در هزینهها باید به هزینههای جانبی که برای راهاندازی سایت، یا انتقال هاست بین شرکتها و … وجود دارند نیز توجه کنیم، که در برخی موارد به صورت رایگان انجام میشود.
یک نکته مهم که نیاز است یادآوری کنم این است که اکثر شرکتهای هاستینگ برای جذب مشتریان، تخفیفهای بسیار زیاد و ویژه برای مشتریان جدید در نظر میگیرند. برخی مواقع مشاهده شده این تخفیفها تا 90 درصد هم میرسد. در این مواقع باید قیمت هاست را با قیمت اصلی محاسبه کنید. زیرا برای تمدید هاست که قرار است به صورت دورهای اتفاق بیفتد، دیگر خبری از این تخفیفها نیست.
حتما بخوانید: بهترین هاستهای رایگان ایرانی در سال ۱۴۰۰
3. دامنههای Addon یا اضافه کردن دامنه:
ممکن است در ابتدای خرید هاست به این ویژگی توجهای نداشته باشیم ولی بعد از راهاندازی کسب وکار خود متوجه نیاز به افزودن دامنهها بشویم. با داشتن دامنه افزودنی میتوانید چندین نام دامنه و سایت که از یک سیستم هاست استفاده میکنند، را راهاندازی کنید. این کار باعث کاهش چشمگیر هزینهها میشود.
4. امنیت:
یکی از خدماتی که شرکتهای هاستینگ ارایه میدهند امنیت است. برای تامین امنیت، شرکت هاستینگ باید نیروهای متخصص در این زمینه را بکار گیرد و همچنین باید از سیستم عامل و نرمافزارهای بروز شده استفاده کند.
البته امنیت از طرف کاربران را هم نباید نادیده گرفت، مثلا استفاده از افزونهها و اسکریپتهای نال شده به شدت امنیت سایت ما را مورد تهدید قرار میدهد.
5. استفاده راحت کاربر ازکنترل پنل هاست (کاربرپسند بودن محیط کنترل پنل هاست):
کسانی که به تازگی وارد فضای اینترنتی شدهاند، باید بتوانند به راحتی از طریق صفحه کنترل پنل به تنظیمات هاست خود بپردازند. شرکتهای هاستینگ سیستمهای کنترل پنل مختلفی را ارایه میدهند. پس باید انتخاب درستی داشته باشیم تا بتوانیم به راحتی از آن استفاده کنیم.
6. آپتایم بودن:
آپتایم بودن به معنی در دسترس بودن سایتها است. هر چقدر میزان آنلاین بودن هاست برای کاربران بیشتر باشد (که براساس درصد بیان میشود) یعنی هاست در زمان کمتری در دسترس نمیباشد که این بهتر است.
این مورد در بهینهسازی و سئو سایت نیز تاثیر زیادی دارد. وب سایت شما باید 24 ساعته و در هر ساعت و ثانیه از شبانهروز در دسترس باشد تا کاربران و مشتریان از آن استفاده کنند. برای مثال یک فروشگاهی در ساعت مشخصی از روز تخفیفات ویژهای را در سایت خود گذاشته است، اگر در این ساعات تخفیف سایت شما از دسترس خارج شود، قطعا مشتریان خود را از دست میدهید.
7. فضای هاست:
برای فروش و ارایه خدمات در سایت خود نیازمند حجم مشخصی هستیم تا اطلاعات خود مانند عکس، فیلم و فایلهای سایتمان را در آن بگنجانیم. این اطلاعات توسط یک سیستم هاستینگ بایگانی و نگهداری میشود تا به صورت مستمر برای کاربران و مشتریان قابل رویت باشد.
بعضی از شرکتها برای سودآوری بیشتر خود وعده حجم نامحدودی را به مشتریان میدهند. در حالیکه همه اطلاعات بر روی هاردهای شرکت هاستینگ قرار میگیرد و این هاردها حجم محدودی دارند که آن هم بین مشتریان تقسیم شده است. پس در دام وعدههای دروغین که فقط جنبه تبلیغاتی دارند نیفتید.
پس اگر میخواهیم بدانیم چه هاستی بخریم؟ فراموش نکنیم، قابلیت ارتقا و افزایش حجم فضای هاست از ویژگیهای یک هاست خوب است.
8. استفاده از منابع سیستم:
منابع سیستم همان میزان استفاده از رم، CPU و … است. خیلی از شرکتهای هاستینگ به دلیل کیفیت بسیار پایین سختافزارهای خود، نسبت به میزان مصرف از منابع سیستم بسیار حساس هستند. اگر در این هاستها تعداد بازدید کنندگان زیاد شود و به اصطلاح ترافیک سایت بالا برود، احتمال کند شدن سایت به شدت بالا خواهد رفت و اصطلاحا سایت میخوابد!
اگر قبل از خرید هاست نسبت به این موضوع بررسی دقیقی نکرده باشید، هنگام استفاده از امکانات و افزونههای سایت، دچار مشکل خواهید شد که لطمه سختی به سایت شما خواهد زد.
البته نوع استفاده شده هارد هم میتواند در سرعت بارگذاری سایت شما تاثیر بسزایی داشته باشد. امروزه هاستینگها باید دارای هاردهایی از نوع NVMe باشند که ۵.۶ برابر سرعت بالاتری نسبت به SSD دارند.
9. مقدار پهنای باند:
موردی که قبل از خرید هاست باید به آن توجه کرد مقدار پهنای باندی است که برای وبسایتتان نیاز دارید. هر کاربری که وارد سایت شما میشود در واقع در حال دانلود اطلاعات از سایت شماست. حجم تمامی عکسها، فیلمها، فایلها و حتی نوشتههای سایت شما باعث کاهش پهنای باند میشود.
در اصل پهنای باند مقدار ترافیک مصرفی سایت شماست که به صورت گیگابایت محاسبه میگردد. قطعا در مصرف ماهانه اینترنت خود محدودیت استفاده از آن را احساس کردهاید، هاست هم همین گونه است. شرکتهای هاستینگ برای هر سرویسی، پهنای باند مشخصی را در نظر میگیرند که اگر بیشتر از آن استفاده شود سرویس مورد نظر برای شما معلق خواهد شد، تا پهنای باند دوباره خریداری کنید.
البته بسیاری از شرکتهای هاستینگ برای سرویسهای خود پهنای باند نامحدود را نیز لحاظ کردهاند که از ویژگیهای یک هاست خوب است.
10. قابلیت Cron Job:
با کرونجاب میتوانید هاست خود را در ساعت معینی برای کار مشخصی برنامهریزی و تنظیم کنید. مثلا یک فروشگاه راس ساعت یک همه فعالیتهای خود را صفر کرده و بعد از صفر شروع به فعالیت میکند. با استفاده از این قابلیت برخی از كارهای مدیریتی وب سایت به صورت زمانبندی شده و در دورههای مشخص برنامهریزی و اجرا میشود.
به طور مثال برای حذف فایلهای موقت یا temporary میتوانید یک Corn Job زماندار تعریف کنید تا از اشغال فضای هاست جلوگیری کند.
11. بکاپ یا پشتبانگیری منظم:
یکی دیگر از مواردی که حایز اهمیت است و باید به آن توجه کرد، موضوع حیاتی بکاپگیری میباشد. بکاپگیری توسط ارایه دهنده سرویس باید به صورت منظم انجام بگیرد.
البته هر فردی به عنوان مسئول سایت باید از اطلاعات خود روزانه یا هفتگی بکاپ تهیه کند تا در صورت بروز هر مشکلی بتواند از بکاپ یا پشتیبانی خود استفاده کند و سایت خود را به حالت اولیه برگرداند. حال اگر شما فراموش کرده باشید بکاپ بگیرید و با مشکلی مواجه شوید، میتوانید با ارتباط با شرکت ارایه دهنده سرویس، از بکاپ آنها استفاده کنید.
12. نوع سیستم عامل:
زبانهای برنامهنویسی از سیستم عاملهای متفاوتی پیروی میکنند. سایتهایی که برای اجرای آنها از زبان asp.net استفاده شده، سیستم عاملشان ویندوزی است. سایتهایی که با زبان php نوشته شدهاند، نیازمند سیستم عامل لینوکس هستند. پس در انتخاب هاست برای سایتتان توجه کنید که از کدام سیستم عامل استفاده کنید.
اگر سایت خود را با سیستم مدیریت محتوای وردپرس راهاندازی کردهاید، چون پایه و اساس آن php است باید سراغ هاستهایی با سیستم عامل لینوکس بروید.
البته در هنگام انتخاب هاست حتما باید به نوع پایگاه داده نیز توجه ویژهای کنید تا با زبان برنامهنویسی شما سازگار باشد.
13. آپدیت بودن:
شرکتهای هاستینگ باید از لحاظ نرمافزاری و سختافزاری همیشه بروز باشند. چون سیستمهای قدیمی امکانات کمی دارند و در زمینه امنیت که خیلی اهمیت دارد آسیبپذیر هستند. اگر سیستم از لحاظ نرمافزاری و سختافزاری در سطح بالا و بروز باشد قطعا امنیت بالاتری را تضمین میدهند.
14. ارایه گواهینامه امنیتی SSL
گواهینامه امنیتی SSL مربوط به فعال بودن پروتکل https روی سایت شما است. این گواهینامه دارای اهمیت خاصی در فعال کردن برخی قابلیتها مثل درگاه بانک و سئوی سایت شما است.
ارایه رایگان و فعال کردن این گواهینامه توسط بسیاری از شرکتهای هاستینگ انجام میشود، که از ویژگیهای یک هاست خوب است.
کلام آخر:
فراموش نکنید در هنگام راهاندازی سایت، دقت در تهیه هاست از نان شب برای شما واجبتر است. چرا که سرنوشت کسب و کار آنلاین شما رابطه مستقیمی با کیفیت هاست دارد. یک انتخاب بد میتواند ضربات جبرانناپذیری به سایت شما وارد کند.
در مقاله چه هاستی بخریم؟ به ویژگیهای یک هاست خوب پرداختیم تا بتوانیم شما را در این امر راهنمایی کنیم. اگر به درستی موارد ذکر شده را مورد بررسی قرار دهید، قطعا میتوانید هاست خوبی را خریداری کنید، که در راهاندازی و ارتقا سایتتان موثر است.
دوره آموزشی طراحی سایت و فروشگاه اینترنتی بدون کدنویسی
اگر قصد دارید برای خود یا دیگران سایتی طراحی کنید و هیچ دانش برنامهنویسی در این زمینه ندارید. اگر نمیدانید برای داشتن سایت باید از کجا شروع کنید. اگر فکر میکنید طراحی سایت سخت و پیچیده است و کار شما نیست. اگر با پرداخت هزینههای میلیونی طراحی سایت توسط شرکتها و برنامهنویسان، نگران نتیجه نهایی کار هستید. به شما توصیه میکنیم طراحی سایت را خودتان شروع کنید.
دیگر نیاز نیست برای راهاندازی سایت مسلط به زبانهای سخت و پیچیده برنامهنویسی باشید. ما در این دوره آموزشی به شما یاد میدهیم چگونه بدون حتی یک خط کدنویسی سایتهای شخصی، خبری، وبلاگی، شرکتی، فروشگاهی و چندمنظوره حرفهای طراحی کنید.