آموزش فتوشاپ تیکو – بسیاری از افراد که علاقمند به نرمافزار فتوشاپ هستند و قصد خرید یک سیستم کامپیوتری جدید برای خود دارند، با این سوال مواجه میشوند که سیستم مورد نیاز برای فتوشاپ چیست؟ آیا لپتاپ یا کامپیوتری که میخواهم بخرم به راحتی فتوشاپ را اجرا میکند؟ برای اینکه بتوانم از این نرمافزار استفاده نمایم، حداقل باید چه مقدار هزینه کنم؟
وقتی که مقاله حداقل سیستم مورد نیاز برای طراحی سایت را نوشتم فکر نمیکردم با استقبال زیاد کاربران روبرو شوم. بسیاری از کاربران هم به من پیام دادند که چرا چنین مقالهای برای فتوشاپ نمینویسم. از این رو، من ابوالفضل انصاری در آکادمی تیکو تصمیم گرفتم که اقدام به نوشتن این مقاله کنم. در این مقاله با شما هستم تا به سوالهای شما در مورد سختافزار مورد نیاز فتوشاپ پاسخ دهم. اما ابتدا لازم است شما به سوالات زیر پاسخ دهید.
از کدام فتوشاپ استفاده میکنید؟
نرمافزار فتوشاپ با ارائه نسخههای جدیدتر، امکانات بیشتری نیز برای کاربران فراهم میکند. مسلما هر چقدر امکانات این نرمافزار بیشتر باشد، سختافزار قویتری برای کارکرد صحیح آن نیاز است. به خصوص در نسخههای جدیدتر فتوشاپ از سال 2019 به بعد، که استفاده از هوش مصنوعی در آن فراگیرتر از گذشته شده است. از این رو باید گفت انتخاب یک سیستم مناسب برای فتوشاپ در وهله اول نیازمند مشخص کردن نسخه این نرمافزار گرافیکی است.
با فتوشاپ چه کاری میخواهید انجام دهید؟
اما مبحث دوم، کاری است که میخواهید با فتوشاپ انجام دهید. مسلما میزان لایهها و فیلترها، ابعاد و رزولوشن تصاویر و … میتواند در استفاده از منابع سیستمی تاثیرگذار باشد. به عنوان مثال طراحی بنر بیلبردی در ابعاد 12 متر در 5 متر سختافزار قویتری نسبت به طراحی یک پوستر A4 نیاز دارد.
به همین دلیل باید بدانید بیشترین استفاده شما از فتوشاپ برای چه منظوری است؟ آیا صرفا میخواهید تصاویر شخصی خود را ویرایش کنید یا قصد دارید از سیستم خود در آتلیه استفاده کنید. شاید هم چاپخانهای دارید که نیاز است در آن طرحهای گرافیکی در ابعاد بسیار بزرگ طراحی کنید.
در تهیه سیستم مورد نیاز برای فتوشاپ باید به چه سختافزارهایی توجه کنیم؟
همانطور که میدانید فتوشاپ، یکی از پرکاربردترین نرمافزارهای حوزه گرافیک و ویرایش عکس است. این نرمافزار از جمله نرمافزارهایی است که تقریبا منابع سیستمی قوی نیاز دارد. اگر بخواهید ویرایش تصاویر و خلق طرحهای گرافیکی حرفهای انجام دهید قطعا سختافزارهای بهتری نیاز دارید. اما نکته اصلی در انتخاب سختافزار که باید به آن توجه کنید در وهله اول، پردازنده و رم است.
اگر از نسخههای جدیدتر فتوشاپ استفاده میکنید ابتدا باید ببینید پردازنده شما از قابلیت SSE 4.2 پشتیبانی میکند یا نه! اگر اینگونه نبود باید بیخیال این نوع پردازنده شوید. همچنین فتوشاپ در هنگام اجرا به شدت رم سیستم شما را درگیر کرده و منابع زیادی از این قطعه سختافزاری را اشغال میکند. برای اجرای راحتتر فتوشاپ حداقل باید به فکر تهیه رم 8 گیگابایتی باشید. خود شرکت ادوبی نیز میزان رم کمتر از این را برای فتوشاپ پیشنهاد نمیکند. در ادامه با ما باشید تا حداقل سیستم مورد نیاز برای فتوشاپ را با هم بررسی کنیم.
حداقل سیستم مورد نیاز برای فتوشاپ چیست؟
پس از نصب نرمافزار فتوشاپ و کار با آن متوجه خواهید شد که این برنامه یکی از سنگینترین نرمافزارهای گرافیکی و ویرایش تصویر است. این نرمافزار در هنگام کار، منابع سیستمی زیادی را درگیر میکند. به همین منظور باید سیستم سختافزاری نسبتا خوبی داشته باشید که بتواند از پس این نرمافزار بر بیاید.
شرکت ادوبی که سازنده نرمافزار فتوشاپ است برای اجرای نسخه 2022 این نرمافزار، سیستم زیر را به عنوان حداقل سیستم مورد نیاز فتوشاپ معرفی کرده است.
- سیستم عامل: مایکروسافت ویندوز 10 (64 بیتی) ورژن 1809 به بعد (نسخههای LTSC برای ورژن فتوشاپ 23 پشتیبانی نمیشوند) یا سیستم عامل مک 10.14 (64 بیتی) و بعد از آن
- پردازنده یا CPU: اینتل یا AMD با سرعت پردازش 2 گیگا هرتز و سریعتر با قابلیت پشتیبانی از SSE 4.2
- رم یا حافظه دستیابی تصادفی: 8 گیگابایت یا بیشتر
- هارد یا فضای ذخیرهسازی: 4 گیگابایت فضای خالی (همچنین فتوشاپ روی فضایی که از سیستم فایل حساس به حروف بزرگ و کوچک استفاده میکند، نصب نمیشود.)
- کارت گرافیک: 1.5 گیگابایت با پشتیبانی از DirectX 12 و قابلیت OpenGL 2.0
- رزولوشن مانیتور: 1280 در 800
البته دقت کنید که موارد بالا حداقل سیستم مورد نیاز برای کار با نرمافزار فتوشاپ است. اگر میخواهید کارهای خلاقانهتری با فتوشاپ انجام دهید که نیاز به منابع سیستمی بیشتری دارد با ادامه مقاله با ما باشید.
سیستم پیشنهادی مورد نیاز برای فتوشاپ
همانطور که مشاهده کردید نرمافزار فتوشاپ نیازمند یک سیستم تقریبا متوسط است. اما باید بدانید که با این نرمافزار میتوان کارهای گرافیکی متنوعی انجام داد. هر یک از این کارها منابع سیستمی خود را نیاز دارند. در بالا به حداقل سیستم مورد نیاز برای فتوشاپ اشاره کردیم. اما اگر قصد دارید طرحهای مورد نظر خود را در فتوشاپ روان و بدون کندی انجام دهید باید از فکر حداقلها بیرون بیایید و به فکر سختافزار قدرتمندتری باشید.
شرکت ادوبی در کنار حداقل سیستم، یک سیستم پیشنهادی نیز ارائه کرده که در آن مشخصات رم، کارت گرافیک، رزولوشن مانیتور و فضای ذخیرهسازی دچار تغییر شده است.
- سیستم عامل: مایکروسافت ویندوز 10 (64 بیتی) ورژن 1809 به بعد (نسخههای LTSC برای ورژن فتوشاپ 23 پشتیبانی نمیشوند) یا سیستم عامل مک 10.14 (64 بیتی) و بعد از آن
- پردازنده یا CPU: اینتل یا AMD با سرعت پردازش 2 گیگا هرتز و سریعتر با قابلیت پشتیبانی از SSE 4.2
- رم یا حافظه دستیابی تصادفی: 16 گیگابایت یا بیشتر
- هارد یا فضای ذخیرهسازی: 16 گیگابایت فضای خالی از نوع حافظه SSD
- کارت گرافیک: 4 گیگابایت برای مانیتورهای 4K با پشتیبانی از DirectX 12 و قابلیت OpenGL 2.0
- رزولوشن مانیتور: 1920 در 1080
آیا حداقل سیستم مورد نیاز برای فتوشاپ، کافی است؟
اگر به تازگی وارد دنیای Photoshop شدهاید و در حال فراگیری آموزشهای فتوشاپ هستید به نظر میرسد این حداقلها برای شروع خوب است. مشخصات سیستمی با حداقل سختافزاری که در این مقاله ذکر شد، میتواند تا حدودی نیازهای شما را برآورده کند. این سختافزار توانایی اجرای فتوشاپ را دارد اما توقع انجام کارهای پیچیده یا اجرای روان و پرسرعت فتوشاپ توقعی بیجا از این سیستم است. به هر حال اگر قصد دارید فتوشاپ در سیستم شما اجرا شود داشتن این حداقلها ضروری است.
اما اگر قصد دارید که کارهای بیشتر و پیچیدهتری با نرمافزار فتوشاپ انجام دهید بهتر است به فکر سیستم پیشنهادی یا بهتر از آن باشید. روزی که در فتوشاپ به تسلط نسبی برسید و قصد ارتقای سیستم خود را داشته باشید باید به فکر تهیه سیستم پیشنهادی باشید.
نکته آخری که باید به آن اشاره کنم و شرکت ادوبی به آن نپرداخته بلکه بنا به تجربه به دست آمده، این است که در انتخاب سختافزار علاوه بر موارد اشاره شده حتما به فکر یک موس خوب هم باشید. راحتی کار کردن با موس در هنگام طراحی بسیار با اهمیت است. چرا که بسیاری از ظریفکاریها فتوشاپ توسط موس انجام میشود. اگر موس شما به اندازه کافی حرفهای و استاندارد نباشد مسلما با مشکلات زیادی در طراحی روبرو خواهید شد.