تیکو – کاهش حجم عکس بدون افت کیفیت یکی از دغدغههای اصلی مدیران سایت است. چرا که تصاویر بخش مهمی از محتوا هستند که پیام را در سریعترین زمان به کاربران منتقل میکنند. حال اگر حجم این تصویر زیاد باشد میتواند به علت کاهش سرعت بارگذاری سایت تاثیر منفی در سئوی سایت ما بگذارد. البته کاربران عادی نیز برای فضای ذخیرهسازی یا اشتراکگذاری و ارسال تصاویر خود که حجم زیادی دارند با مشکل مواجهند و باید با روش کاهش حجم تصاویر در فتوشاپ آشنا شوند.
اجازه دهید در همین ابتدای آموزش یادآور شوم که کاهش حجم تصاویر بدون افت کیفیت در حقیقت امکانپذیر نیست. اما ما میتوانیم طوری این کار را انجام دهیم که این افت کیفیت به طور طبیعی قابل تشخیص نباشد. در این آموزش سعی داریم به شما یاد دهیم که چگونه با کمترین میزان افت کیفیت حجم تصاویر خود را در فتوشاپ پایین بیاورید.
انتخاب تصویر برای کاهش حجم عکس در فتوشاپ
در این مقاله با مشاهده مشخصات تصویر انتخابی خود میبینیم که عکس ما دارای حجم اولیه 4.34 مگابایت است.
اکنون به سراغ نرمافزار فتوشاپ میرویم تا با روش کاهش حجم عکس بدون افت کیفیت در این نرمافزار آشنا شویم. از منوی File روی گزینه Open کلیک کرده یا تصویر مد نظر خود را در فتوشاپ درگ میکنیم. اگر با درگ کردن عکس در فتوشاپ مشکلی دارید پیشنهاد میکنیم مقاله «حل مشکل درگ نشدن عکس در فتوشاپ» را مطالعه کنید.
شاید باورتان نشود اما تا الان تقریبا نصف راه را آمدهایم. در مرحله بعد قصد داریم تا حجم تصویر انتخابی خود را در فتوشاپ کم کنیم. هیچ کار عجیب و غریبی قرار نیست انجام دهیم. فقط کافی است از منوی File تصویر خود را ذخیره کنیم. اما به جای استفاده از Save یا Save as از قسمت Export روی گزینه Save For Web (Legacy) … میزنیم. کلید ترکیبی Alt+Shift+Ctrl+S نیز همین کار را برای ما انجام میدهد.
در بالاترین قسمت این منو میتوانید فرمت فایل خروجی را تعیین کنید. از میان فرمتهای موجود، فرمت JPEG معمولا بیشترین میزان کاهش حجم تصاویر در فتوشاپ را به دنبال دارد. همچنین امکان تغییر جزئیات در این فرمت با تنظیم Quality وجود دارد. میتوانید با مطالعه مقاله «فرمتهای فایل در فتوشاپ» با انواع این فرمتها آشنا شوید.
گزینه اول قابلیت Progressive است. این قابلیت باعث میشود تصویر خروجی ما در مرورگرهای وب به تدریج و در چند مرحله بارگذاری شود. به این معنی که ابتدا عکس با کیفیت پایین نمایش داده میشود سپس طی چند مرحله کیفیت آن بالاتر میرود.
گزینه بعدی Optimized است که با فعال کردن آن تصویر شما به بهترین شکل بهینه میشود. پیشنهاد ما این است که برای کاهش حجم تصاویر در فتوشاپ این گزینه را فعال کنید.
Embed Color Profile برای اطمینان از درست کار کردن سیستم به هنگام تطبیق پروفایل رنگی است.
با استفاده از گزینه Quality نیز میتوانید کیفیت خروجی عکس خود را تنظیم کنید. این عدد هر چقدر کوچکتر باشد باعث کاهش حجم عکس در فتوشاپ و به تبع آن افت کیفیت میشود. با قرار دادن میزان جزییات روی 60 درصد یا بالاتر یک فایل خروجی با حجم کم و کیفیت قابل قبول ایجاد میکنیم.
گزینه Blur نیز یک حالت بلوری به تصویر داده و نویز آن را از بین میبرد. با افزایش این گزینه تا حد زیادی حجم تصویر خود میتوانید کم کنید. همانطور که در تصویر زیر میبینید حجم تصویر از 1.23 مگابایت در تصویر بالا به 797 کیلوبایت کاهش پیدا کرد. اما ما پیشنهاد میکنیم فقط در صورت لزوم از آن استفاده کنید.
گزینه Convert To sRGB نیز باعث میشود مد رنگ تصویر به RGB تغییر یابد. مقاله «مدهای رنگی در فتوشاپ» را بخوانید تا با انواع این مدها آشنا شوید.
همچنین از قسمت Image Size میتوانید ابعاد و سایز تصویر خود را تغییر دهید. نیازی به توضیح نیست که با کاهش این اعداد ابعاد تصویر کاهش پیدا کرده و در نتیجه حجم آن نیز کم میشود.
گزینههای دیگر نقش چندانی در کم کردن حجم تصاویر ندارند. البته شما میتوانید با تغییر هر یک از این گزینهها، به نتیجه دلخواه خود برسید.
اکنون وقت آن رسیده تا تصویر خود را ذخیره کنید. برای این کار روی گزینه Save کلیک کنید. در ادامه نام مورد نظر خود را وارد کرده و باز هم روی Save بزنید تا عکس شما ذخیره شود. فقط فراموش نکنید فرمت عکس را روی Images Only قرار دهید.
با وارد شدن به مشخصات تصویر ذخیره شده میبینید که حجم عکس بدون تغییر سایز و رزولوشن و حتی بدون استفاده از گزینههایی مثل Blur از 4.34 مگابایت تا 1.23 مگابایت با کاهش حجم مواجه شده است. یعنی بیش از 71 درصد کاهش حجم.
آموزش کاهش حجم عکس بدون افت کیفیت در فتوشاپ به پایان رسید. در قسمت دیدگاهها میتوانید با نوشتن نظرات خود به ما بگویید که دوست دارید مقاله بعدی درباره چه موضوعی باشد.