تیکو – با توجه به کاربردهای مختلف تصاویر PNG یا بدون زمینه، در زمینههای مختلف مانند ساخت لوگو، طراحی تصاویر محصولات سایت برای فروش آنلاین، تبلیغات و … نیاز به ساخت چنین تصاویری به ویژه برای طراحان سایت، به شدت احساس میشود. از این رو قصد داریم در این مقاله ساخت تصاویر PNG در فتوشاپ را به شما آموزش دهیم.
آموزش نحوه ساخت عکس PNG یا تصاویر بدون پسزمینه در فتوشاپ
همانگونه که میدانید فتوشاپ محبوبترین نرمافزار ویرایش عکس در بین کاربران جهان است. این نرمافزار با امکانات و قابلیتهای فراوانی که دارد، توانایی انجام کارهای مختلف و شگفتانگیزی را به طراحان میدهد. حذف پسزمینه عکس و تبدیل آن به تصاویری با فرمت PNG جزو سادهترین کارها در این نرمافزار است. ما در مقاله فرمتهای فایل در فتوشاپ به بررسی انواع فرمتهای تصاویر از جمله PNG پرداختهایم.
برای ایجاد تصاویر بدون پسزمینه، ابتدا باید فتوشاپ را نصب کرده باشید. اگر قصد انجام این کار را دارید آموزش نصب فتوشاپ را مطالعه کنید. پس از نصب فتوشاپ، با استفاده از منوی File و گزینه Open یا کلیدهای ترکیبی Ctrl+O میتوانید تصویر مورد نظر خود را در نرمافزار فتوشاپ باز کنید. البته با درگ کردن عکس در محیط فتوشاپ نیز این امکان برای شما وجود دارد.
پس از باز کردن عکس در فتوشاپ، در مرحله بعد باید اقدام به برش قسمتی از تصویر کنیم که میخواهیم پسزمینه آن را حذف کنیم. برای این کار ابزارهای مختلفی از جمله انواع Lasso Tool، Object Selection Tool، Quick Selection Tool، Magic Wand Tool و … وجود دارد که با توجه به تصویر انتخابی شما میتوانید از یکی از آنها استفاده کنید.
ما برای راحتی کار از ابزار Magic Wand Tool استفاده کردیم و ابتدا پسزمینه را با بهرهگیری از این ابزار انتخاب نمودیم. دلیل این کار یک رنگ بودن پسزمینه تصویر انتخابی ماست که کار را بسیار راحتتر کرده است. اگر پسزمینه تصویر شما دارای رنگهای مختلفی است بهتر است از ابزارهای انتخاب مناسب دیگری استفاده کنید.
حال برای برعکس کردن ناحیه انتخاب شده از منوی Select روی گزینه Inverse کلیک میکنیم. (کلیدهای ترکیبی Shift+Ctrl+I) با این کار قسمتی از عکس که میخواهیم پسزمینه آن را حذف کرده و آن را تبدیل به فرمت PNG کنیم انتخاب میشود.
حال باید یک کپی از ناحیه انتخاب شده بگیریم. برای این کار میتوانید از کلیدهای ترکیبی Ctrl+J استفاده کنید. یا اینکه از منوی Layer گزینه New و سپس گزینه Layer Via Copy را انتخاب کنید.
همانطور که در تصویر زیر مشاهد میکنید یک لایه با نام Layer 1 به قسمت لایههای پروژه شما در فتوشاپ اضافه شده است.
این مقاله را از دست ندهید: آموزش ماسک در فتوشاپ و کاربردهای آن
حذف پسزمینه عکس در فتوشاپ
حال وقت آن رسیده که پسزمینه تصویر خود را توسط نرمافزار فتوشاپ حذف کنیم. برای این منظور روشهای مختلفی وجود دارد که ما به آموزش دو روش ساده میپردازیم.
روش اول: خاموش کردن علامت چشم لایه Background در قسمت لایهها. این کار باعث میشود لایه پسزمینه از دید خارج شود و فقط لایه مربوط به عکس برش خورده موز در پروژه باقی بماند. حُسن این کار این است که در صورت پشیمانی لایه پسزمینه شما قابل بازگشت است.
روش دوم: حذف کامل لایه پسزمینه. برای این کار میتوانید روی لایه پسزمینه راست کلیک کرده و روی گزینه Delete Layer کلیک کنید. هنگام نمایش پیغام، گزینه Yes را انتخاب کنید. همچنین با انتخاب لایه پسزمینه و زدن روی تصویر سطل آشغال در گوشه سمت راست پایین پنجره لایهها نیز میتوانید به راحتی لایه مورد نظر را حذف کنید.
حال میبینید شما یک تصویر دارید که زمینه آن به صورت شطرنجی نمایش داده شده است. این زمینه شطرنجی نشان دهنده این است که هیچ زمینه یا بکگراندی وجود ندارد. به این نوع پسزمینه در اصطلاح Transparent میگویند.
نحوه ساخت تصاویر PNG در فتوشاپ
پس از آمادهسازی عکس در فتوشاپ و حذف پسزمینه آن، نکتهای که باید یادآور شوم نحوه ذخیرهسازی یا ساخت تصاویر PNG در فتوشاپ است. باید دقت کنید که فرمتهایی مثل JPG به علت عدم پشتیبانی از Transparency قابلیت ذخیرهسازی تصاویر بدون زمینه را ندارند و هنگام ذخیره عکس، پسزمینه را به رنگ سفید تبدیل میکنند. برای اینکه به این مشکل نخوریم باید تصویر خودمان را به صورت PNG ذخیره کنیم.
البته قبل از آن قصد داریم مناطق اضافی عکس را حذف کنیم. برای این کار از ابزار Crop یا شورتکات C استفاده میکنیم.
پس از حذف مناطق اضافی، از منوی File روی گزینه Save As… میزنیم. (کلیدهای ترکیبی Shift+Ctrl+S)
حال از قسمت Save as type گزینه PNG را انتخاب کرده و پس از وارد کردن نام فایل روی گزینه Save کلیک میکنیم.
در پایان کافی است تا در پنجره PNG Format Options سایز متناسب عکس خود را انتخاب کرده و روی گزینه OK کلیک کنید.
در مقاله امروز روش حذف پسزمینه و ساخت تصاویر PNG در فتوشاپ را با هم مشاهده کردیم. طبق قولی که در ابتدای مقاله دادیم دیدید که این کار به راحتی قابل انجام است. آیا شما نیز به راحتی پسزمینه عکس مورد نظر خود را حذف کردید؟ میتوانید نظرات، پیشنهادات و تجربیات خود را در بخش دیدگاههای این مقاله با ما به اشتراک بگذارید. همچنین مطلب قاب عکس خالی برای فتوشاپ را نیز مطالعه کنید.
3 پاسخ
سلام وقتتون بخیر
ببخشید من عکسمو خواستم پس زمینشو حذف کنم همه اینکارایی که برای ساخت تصاویر PNG در فتوشاپ گفتید انجام دادم ولی قسمت new layer غیر فعال هستش چکار باید کنم؟
سلام وقت بخیر من همین الان فتوشاپ 2024 نصب کردم خروجی png نداره? فقط (psd, pdd, psdt) (psb) (pdf, pdp) (tif, tff) رو داره ینیلا4 گروه فایل ذخیره میکنه؟ مگ میشه
چطور خروجی jpg یا png بگیرم؟
سلام
از سربرگ edit به بخش Preferences قسمت file Handling و تیک گزینه Enable legacy Save as رو فعال کنید.