آکادمی تیکو – اگر قصد وارد شدن به یک سایت را داشته باشید حتما میدانید که باید آدرس آن را در آدرسبار مرورگرتان تایپ کنید تا بتوانید به محتوای سایت مورد نظر خودتان دسترسی داشته باشید اما آیا میدانید پس از تایپ آدرس سایت که همان نام دامنه سایت است چه اتفاقی میافتد؟ شاید بگویید اصلا به من چه ارتباطی دارد که در پشت صحنه چه وقایعی در حال رخ دادن است، مهم این است که من سایت مورد نظر خودم را مشاهده کنم.
اگر اینگونه فکر میکنید این مقاله برای شما نوشته نشده است، اما اگر قصد دارید سایتی راهاندازی کنید یا علاقمند هستید تا اطلاعات و دانش خودتان را از نحوه و چگونگی کار کردن سایتها افزایش دهید پس تا آخر این مقاله با ما باشید.
زمانی که شما برای داشتن سایت اقدام میکنید از شما دو درخواست خواهد شد، اول اینکه نام دامنه خود را انتخاب کنید که در مقاله “اولین قدم برای داشتن سایت” راجع به دامنه و نحوه خرید و ثبت آن به طور مفصل توضیح دادیم، اما دومین درخواست تهیه هاست است که امروز میخواهیم به آن بپردازیم.
شما پس از ثبت دامنه برای وب سایت خودتان قطعا نیاز خواهید داشت که یک هاست مناسب هم اجاره کنید. (نترسید کمکم با مفهوم هاست آشنا میشوید شاید اول اصطلاحی عجیب و غریب به نظر بیاید اما بعد از خواندان مقاله میبینید که خیلی هم قابل فهم بوده و درک آن ساده است)
اما بهتر است قبل از اینکه با مفهوم هاست آشنا شوید، توضیحی مختصر در رابطه با سرور دهیم. تمامی سایتها برای اینکه بتوانند محتوای خود را در محلی ذخیره کنند، نیاز به یک محل نگهداری اطلاعات دارند که به آن سرور میگویند. سرور در واقع یک سیستم کامپیوتری همیشه روشن و متصل به شبکه جهانی اینترنت است که مانند تمامی کامپیوترهایی که تا به حال مشاهده کردهاید دارای سختافزارهایی مانند مادربرد، پردازنده، رم، هارد یا فضای ذخیرهسازی و … میباشد.
اما هاست (Host) که ترجمه آن به فارسی یعنی میزبان، به بخش یا قسمتی از سرور گفته میشود که در آن بخش، از وب سایت شما میزبانی به عمل میآید. این تقسیمبندی با اره، چاقو، طناب، خطکشی یا مسایلی از این دست نیست بلکه سرور به صورت مجازی به بخشهای مختلف تقسیم میشود تا میزبان محتوای سایتهای مختلف با منابع سیستمی مختلف باشد.
کمی پیچیده شد؟ اشکالی ندارد، اگر یادتان باشد در مقاله “اولین قدم برای داشتن سایت” گفتیم دامنه مانند آدرس محل کسب و کار یا مغازه است. نام دامنه در اصل به صورت IP میباشد که آن را نیز به کدپستی تشبیه کردیم، حالا فرض کنید شما آدرس محل کسب و کار خودتان را به اشخاص مختلف میدهید این افراد با مراجعه به آن آدرس باید به محلی برسند که شما در آن در حال فروش محصول یا ارایه خدمات هستید، درست مثل مغازه! در واقع هاست مانند یک مغازه است که در داخل یک پاساژ (سرور) قرار دارد.
در دنیای واقعی شما باید یک مغازه داشته باشید تا بتوانید اجناس خودتان را در آن در معرض دید عموم بگذارید، اندازه و امکانات مغازهها با هم متفاوت است و هر چه مغازه شما بزرگتر باشد قطعا اجناس بیشتری میتوانید در آن جای دهید. اگر شما محلی برای کسب و کار خودتان ندارید، پس دادن آدرس کاری بیهوده و بیمفهوم است.
در فضای مجازی هم دقیقا به همین منوال است یعنی شما باید کامپیوتری داشته باشید که اطلاعات سایت شما در آن نگهداری شود و این کامپیوتر باید 24 ساعته روشن بوده و به اینترنت نیز متصل باشد.
شاید الان این سوال ذهن شما را مشغول کند: بهتر نیست به جای اجاره هاست، از کامپیوتر خودم استفاده کنم؟ اصلا چرا باید به شرکتهای دیگر برای میزبانی اطلاعات سایتم پول بدهم؟
خوب در عمل این کار شدنی است اما تبعات آن آنقدر زیاد است که اصلا نمیارزد، به طور مثال همان روشن بودن دائمی سیستم و اتصال همیشگی آن به اینترنت! فرض کنید موقعی که شما خواب هستید کامپیوتر خانه شما به هر دلیل خاموش شود، در لحظاتی که کامپیوتر خاموش است، در واقع سایت شما قطع میباشد. یا اگر مشکل سختافزاری یا نرمافزاری در سیستم شما رخ بدهد باز هم با مشکل قطعی سایت مواجه خواهید شد. در شرکتهای میزبانی سایت یا هاستینگ یک تیم کارآزموده و مجرب به طور 24 ساعته در حال رصد وضعیت سیستمها هستند تا مشکلی برای سایتها به وجود نیاید.
علاوه بر اینها راهاندازی نرمافزارهای مدیریت هاست و حفظ امنیت سرور، مسایلی تخصصی است که باید برای به دست آوردن دانش آنها دورههای طولانی مدتی را گذرانده باشید. علاوه بر اینها سیستمهای کامپیوتری ما با سختافزارهای ضعیفتر و اینترنت محدودتر کار میکنند در حالیکه سروری که هاستینگها ارایه میدهند از نظر سختافزاری بسیار پر قدرت، پر سرعت و با پهنای باند بسیار بالاتر است.
پس بهتر است فکر تبدیل کامپیوتر خانگی به سرور هاستینگ را به طور کلی از ذهن خود خارج کنید و به فکر اجاره هاست بیفتید.
شاید بپرسید چرا دائما از ترکیب «اجاره هاست» به جای «خرید هاست» استفاده میکنم؟ باید بگویم که شما با تهیه هاست در واقع قسمتی از منابع سیستمی یک سرور را برای مدت مشخصی اجاره میکنید و امکان خرید وجود ندارد درست مثل دامنه!
اما اگر میخواهید با انواع هاست و نحوه اجاره آنها آشنا شوید، پیشنهاد میکنم مقاله معرفی انواع هاست و تفاوتهای آنها را مطالعه کنید.
دوره آموزشی طراحی سایت و فروشگاه اینترنتی بدون کدنویسی
اگر قصد دارید برای خود یا دیگران سایتی طراحی کنید و هیچ دانش برنامهنویسی در این زمینه ندارید. اگر نمیدانید برای داشتن سایت باید از کجا شروع کنید. اگر فکر میکنید طراحی سایت سخت و پیچیده است و کار شما نیست. اگر با پرداخت هزینههای میلیونی طراحی سایت توسط شرکتها و برنامهنویسان، نگران نتیجه نهایی کار هستید. به شما توصیه میکنیم طراحی سایت را خودتان شروع کنید.
دیگر نیاز نیست برای راهاندازی سایت مسلط به زبانهای سخت و پیچیده برنامهنویسی باشید. ما در این دوره آموزشی به شما یاد میدهیم چگونه بدون حتی یک خط کدنویسی سایتهای شخصی، خبری، وبلاگی، شرکتی، فروشگاهی و چندمنظوره حرفهای طراحی کنید.